renkistan araması

12 Eylül 2015 Cumartesi

Pratik Bilgiler





- Kızartma kokularının bütün eve yayılmaması için yağın içerisine bir iki dal maydanoz atın.

-Lahana ve karnabahar pişirirken çıkan kokuyu önlemek istiyorsanız tencerenin kapağına bir dilim ekmek koyun.

-Yaptığınız böreği fırına koymadan önce birkaç saat buzdolabında bekletin.
Böylece tam kıvamında ve çok daha lezzetli olacaktır.

-Naftalin kokusundan hoşlanmıyorsanız,dolapların içine limon kabuğu ve karanfil taneleri koyabilirsiniz..

-Fermuarlı giysilerinizi çamaşır makinesine koymadan önce kapalı olduğuna dikkat edin. Açıksa zedelenebilirler.

-Satın aldığınız ayakkabılar ayağınızı sıkıyorsa onları birkaç dakika buhara tutun genişlediğini göreceksiniz.

-Makasınızı bilemek istiyorsanız,zımpara kağıdını kesin ve öyle bileyin

-Yumurta haşlarken kullanılan haşlama suyunu soğumasını bekledikten sonra çiçeklerinize dökün.
Çiçekler için faydalı bir sulama olacaktır.

-Bisküvileriniz yumuşamışsa onları birkaç dakika fırınlayın.

-Ellerdeki soğan ve sarımsak kokularını giderebilmek için haşlanmış patatesi elinizde ovuşturmayı deneyin.

-Buzdolabına içi tuz dolu bir kap koymak,nemi emmesine ve daha iyi soğumasına neden olacaktır.

-Zencefili kaşıkla soymak sizin için daha kolay olabilir.

-Halının rengini canlandırmak için en son suyuna sirke koyun

-Patates pişirirken suyuna bir kaşık sirke konursa hem rengi sarı kalır hemde daha lezzetli olur




Kendinize iyi bakın..Renkli günler..





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder