-Lahana ve karnabahar pişirirken çıkan kokuyu önlemek istiyorsanız tencerenin kapağına bir dilim ekmek koyun.
-Yaptığınız böreği fırına koymadan önce birkaç saat buzdolabında bekletin.
Böylece tam kıvamında ve çok daha lezzetli olacaktır.
-Naftalin kokusundan hoşlanmıyorsanız,dolapların içine limon kabuğu ve karanfil taneleri koyabilirsiniz..
-Fermuarlı giysilerinizi çamaşır makinesine koymadan önce kapalı olduğuna dikkat edin. Açıksa zedelenebilirler.
-Satın aldığınız ayakkabılar ayağınızı sıkıyorsa onları birkaç dakika buhara tutun genişlediğini göreceksiniz.
-Makasınızı bilemek istiyorsanız,zımpara kağıdını kesin ve öyle bileyin
-Yumurta haşlarken kullanılan haşlama suyunu soğumasını bekledikten sonra çiçeklerinize dökün.
Çiçekler için faydalı bir sulama olacaktır.
-Bisküvileriniz yumuşamışsa onları birkaç dakika fırınlayın.
-Ellerdeki soğan ve sarımsak kokularını giderebilmek için haşlanmış patatesi elinizde ovuşturmayı deneyin.
-Buzdolabına içi tuz dolu bir kap koymak,nemi emmesine ve daha iyi soğumasına neden olacaktır.
-Zencefili kaşıkla soymak sizin için daha kolay olabilir.
-Halının rengini canlandırmak için en son suyuna sirke koyun
-Patates pişirirken suyuna bir kaşık sirke konursa hem rengi sarı kalır hemde daha lezzetli olur
Kendinize iyi bakın..Renkli günler..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder