renkistan araması

5 Mayıs 2016 Perşembe

Vücut Tipine Göre Gelinlik Seçimi




Vücut Tipine Göre Gelinlik Seçimi




Her genç kız gelinlik giymeyi hayal eder ve en özel gününde büyüleyici bir görünüme sahip olmak ister. Eğer vücut tipinizi biliyorsanız ve ona göre tercih yapıyorsanız büyüleyici olmanız çok kolay. Peki bilmiyor musunuz ? O zaman bu yazıyı okumaya devam edin..

Birçok vücut tipi vardır. Elma tipi, armut tipi, kum saati... Sizlerde vücut tipinizi öğrenerek doğru bir gelinlik seçimi ile büyüleyici olabilirsiniz.




Armut Tipi:

Kalçanız geniş, beliniz ince, omuzlarınız dar, göğüsleriniz de çok büyük değil ise armut tipi vücuda sahipsiniz demektir. Göğüsleri büyük göstermek için göğüs modeli katmanlı ve drapeli olan gelinlikleri kullanabilirsiniz. Çıkık kürek ve köprücük kemiklerini kapatmanın en zarif yolu straplez üzerine tül ve dantelden oluşan bir katman eklemektir. A kesim gelinlik ve kabarık gelinlikler ile kalçanızın büyüklüğünü kamufle edip belinizin inceliğini ortaya çıkarabilirsiniz.

Kum Saati:

Kum saati formu, orantılı bir vücut tipidir. Böyle bir fiziğe sahipseniz her türlü modeli rahatlıkla taşıyabilirsiniz. Ama benim kum saati formundaki fiziklere önerim; balık model bir gelinlik olur. V yaka, tek omuzlu üstler, taşlı kemerler kullanabilirsiniz. Düz Helen tipi modellerden ise kesinlikle kaçınmalısınız.

Elma Tipi:

Bu vücut formunda göğüs, kalça ve bel birbirine yakın ölçülerdedir. Burada en önemli şey bel bölgesini kamufle etmek olmalı. Göğüslerinizi ön plana çıkaracak derin dekolteli modelleri toparlayıcı korselerle kullanmanız gerekir. Belin biraz üzerinde kullanacağınız kemerle bacak boyunuzu uzatabilirsiniz hem de belinizi olduğundan daha ince gösterebilirsiniz. Helen tipi dediğimiz bu model elma tipi vücut için ideal bir gelinliktir. Kabarık eteklerden, likra saten gibi hataları belli eden kumaşlardan ve yuvarlak yakadan kaçınmalısınız.

Atletik Vücut:

Atletik vücut gelinlerde omuzlar geniş, kalçalar dar ve göğüsler küçüktür. Bu vücut tipinde bel çok belirgin değildir. Klasik gelinlik modellerini değil satenli,  dantelli, kadınsı modelleri kullanmalısınız. Sırt dekolteli elbiseler ve feminen işlemeler atletik vücudunuzu dengelemek için kullanabileceğiniz unsurlardan bir kaçı.


TÜYOLAR
Büyük/küçük göğüsler:  Büyük göğüse sahipseniz toparlayıcı bir model kullanın ve dikkati başka bir yere çekin. Bu bir kemer,  sırt dekoltesi  ve aksesuar olabilir.
Küçük göğüsler için ise; göğüs bölgesi drapeli veya işlemeli gelinlikler tercih etmelisiniz.

Uzun/kısa boy:  Uzun boyluysanız tam balık veya A kesin modelleri tercih etmelisiniz.
Kısa boyluysanız yarım balık veya mini gelinlikleri tercih etmelisiniz. Ve bir tüyo daha, etek yerine üst bedeni  öne çıkarmaya dikkat etmeli bunun için etekleri sade, üst bedeni, dekoltesi işlemeli modelleri  seçin.

-Eğer bacak boyunuz üst bedene göre uzunsa; düşük bel bir gelinlik,

-Eğer bacak boyunuz üst bedene göre kısaysa;  yüksek bel bir gelinlik tercih etmelisiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder